Overige video's

Kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 3 g

Bereiden

  1. Meng de rijst met de tonijn, gember, het ei, de oestersaus, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg als het nodig is een extra ei, wat broodkruim of bloem toe om te binden. Zet de tonijnballetjes in de koelkast.
  2. Verwarm de kippenbouillon. Rasp 1 theelepel van de citroenschil erboven. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de bouillon.
  3. Snijd de peultjes in schuine ruitjes en voeg ze met de wortelreepjes en tonijnballetjes toe aan de bouillon. Kook zachtjes 2-3 minuten. Bestrooi de kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes met de bosui of prei.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de tonijn door krab of zalm en neem bosui in plaats van dille.

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.