Overige video's

Kippen-linzenbouillon met pretzels

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten Linzen (33) Prei (210)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de kummel, laurier en linzen toe en giet de bouillon (aangelengd met een pot water) en de bouillontablet erbij. Laat dit aan de kook komen en zet de warmtebron laag.
  3. Voeg de prei toe aan de bouillon en schakel de warmtebron uit.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd elk plakje deeg doormidden. Rol de stukjes deeg uit tot een lengte van circa 25 cm en bestrooi met wat rozemarijn. Rol opnieuw op tot een dikke sliert en vorm er op de bakplaat pretzels van.
  5. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi met grof zout. Bak de pretzels in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  6. Warm de soep nog even op en serveer de pretzels erbij.

Variatie

Vervang kummel eventueel door gemalen komijn (djinten).

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten Linzen (33) Prei (210)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.