Overige video's

Kippasteitje met champignons

Pasteitjes met champignons mogen niet ontbreken tijdens kerst. Dit gerecht is een echte klassieker! Tip: maak de pasteibakjes alvast een dag van tevoren en bewaar ze in een afgesloten trommel.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
31 g
Vezels 3 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de plakjes bladerdeeg voor de pasteibakjes op het werkvlak of op een snijplank en snijd er met behulp van een kommetje 3 gelijke cirkels per persoon uit.
  2. Leg 4 cirkels op de bakplaat en prik met een vork gaatjes erin. Snijd uit de overgebleven cirkels een rondje, zodat je een rand van circa 1 cm overhoudt. Bestrijk de randen met water en plak op elke hele cirkel een deegrand. Bestrijk deze ook met water en plak de laatste rand erop.
  3. Snijd uit het overgebleven deeg dekseltjes voor de pasteibakjes. Bestrijk deze en de pasteibakjes met ei. Bak de bakjes en dekseltjes in het midden van de oven in 12-14 minuten gaar en goudbruin. Schakel de oven uit en laat de bakjes in de oven afkoelen, met de ovendeur open.
  4. Verhit de boter en bak hierin de champignons. Verdun de ragout met de overgebleven bouillon en roer de kookroom en champignons erdoor. Voeg eventueel extra bouillon toe. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Maak zelf kipragout (klik hier voor het recept).

Maak de pasteibakjes een dag van tevoren en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Voeg aan de ragout 1 eetlepel grove mosterd en een scheutje witte wijn toe.

Schep de kipragout met champignons in ovenvaste (soep)kommen. Snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg die iets groter zijn dan de kom. Bestrijk de rand van een deegcirkel met water of eidooier en plak deze vast over de ragout op de rand van de kom. Bestrijk de bovenkant met ei en bak het deeg in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
31 g
Vezels 3 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.