Overige video's

Kipkebabs met polenta en gembersalsa

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g

Bereiden

  1. Breng de bouillon aan de kook en roer de polenta erdoor. Laat al roerende circa 3 minuten koken tot een pap.
  2. Bekleed de schaal met vershoudfolie en giet de polenta erin. Strijk de bovenkant glad. Laat afkoelen en in de koelkast verder opstijven.
  3. Meng de ingrediënten voor de salsa met zout en peper.
  4. Meng de honing, ketchup, worcestershiresaus, knoflook, chilipoeder en de olie tot een dressing en schep hier de kip doorheen. Laat afgedekt 30 minuten marineren. Week de spiesjes in water.
  5. Verwarm de ovengrill. Rijg de kip en ananas aan de prikkers en leg ze op de bakplaat. Rooster de kebabs midden in de oven aan beiden kanten goudbruin en gaar ze in circa 20 minuten.
  6. Stort de polenta op een snijplank en snijd in repen. Bestrooi met wat droog polentameel.
  7. Verwarm intussen de olie en bak hierin de polenta goudbruin.
  8. Serveer met de kebabs en salsa.

Variatie

Ook lekker: rijst, wraps of pitabrood in plaats van polenta.

Wijnadvies

Bij de kipkebab gaan we voor een Chardonnay van Sensas of een Zuydpunt Chardonnay/Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.