Overige video's

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  2. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de sherry, de sojasaus en de honing toe, stoof even en laat iets indikken.
  4. Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel.
  5. Strooi de bosui voor het serveren over de kip.

Bereidingstip

Lekker met peultjes of sugarsnaps en rijst of gekookte aardappelen.

Wijnadvies

Rosé waarin het Franse zuiden is terug te vinden. Saint Saturnin en Sensas hebben van het Zuid-Franse zonnetje geprofiteerd.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.