Overige video's

Kipgehakt met pikante rijst
Kipgehakt met pikante rijst
(46)

Kipgehakt met pikante rijst

Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g

Bereiden

  1. Doe het kipgehakt in een kom. Meng de ui, de knoflook, het gemberpoeder, het paprikapoeder, de eierdooier en wat zout en peper door het gehakt. Vorm er met vochtige handen zes balletjes van en haal ze door de bloem.
  2. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het groene deel apart.
  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de olie en/of de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in circa 6 minuten per kant gaar en mooi bruin. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze afgedekt warm.
  5. Fruit het wit van de bosui 2 minuten in het achtergebleven braadvet. Blus af met het sinaasappelsap. Roer er de honing, de sojasaus, de tomatenblokjes en wat zout en peper door.
  6. Schep de tomatensaus door de rijst. Verdeel de rijst over de borden en schep er de gehaktballen op. Bestrooi met het groen van de bosui.
  7. Geef er desgewenst nog groene groenten, bijvoorbeeld doperwtjes of sperzieboontjes bij.

Bereidingstip

Maak zelf kipgehakt van 200 g kipfilet in de foodprocessor. Het kipgehakt kan ook door kalkoen- of kalfsgehakt worden vervangen.

Wijnadvies

Bij dit gerecht past een eenvoudige witte tafelwijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.