Overige video's

Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (253)

Bereiden

  1. Snijd het dikste gedeelte van de kipfilet horizontaal in en klap het open zodat de gehele kipfilet even dik is.
  2. Trek het losse stukje (het haasje) er vanaf en maal dit fijn in de keukenmachine met de ansjovis en citroenrasp en -sap, en een beetje zout en peper.
  3. Verdeel deze vulling over de kipfilets en rol ze voorzichtig op. Zet de rolletjes vast met een stukje touw.
  4. Bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  5. Meng de boter met de peterselie en knoflook in de keukenmachine tot een mooi groen mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  6. Verwarm de olie in een braadpan en bak de kiprolletjes rondom bruin en blus af met de wijn.
  7. Laat de wijn op middelhoge stand inkoken en de kiprolletjes rondom gaar braden.
  8. Neem de rolletjes uit de pan en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een dot koude peterselieboter en giet er een lepeltje warme jus overheen.

Variatie

Vervang de kipfilet door ongepaneerde varkensschnitzel.

Wijnadvies

Dit gerecht gaat lekker aan de rol met een droge rosé zoals Monastier, Montalto of Eco Balance bio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (253)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.