Overige video's

Kipfilet met tapenade en rauwe ham

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de ingrediënten voor de tapenade.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte in tot envelopjes en leg ze open. Verdeel de tapenade erover.
  3. Vouw de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers. Strooi er zout en peper en een beetje paprikapoeder over.
  4. Verhit de olie en bak de kip rondom goudbruin. Omwikkel ze met ham en zet de pakketjes 12 minuten in de warme oven tot ze gaar zijn.
  5. Serveer ze eventueel in plakken gesneden. Lekker met tagliatelle en peultjes of tuinbonen.

Bereidingstip

Kies eens voor een kant-en-klare tomatentapenade of rode pesto.

Wijnadvies

Dergelijke kip scharrelt graag rond in de buurt van droge rosé zoals de huiswijn, Saint Saturnin of Montalto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.