Overige video's

Kipfilet met salie, appel en pruimen
Kipfilet met salie, appel en pruimen
(17)

Kipfilet met salie, appel en pruimen

Op zoek naar een hoofdgerecht voor kerst met kip? Kies eens voor kipfilet! Lekker met groente en frietjes!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
13 g
Vezels 12 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Snijd de kipfilet in gelijke brede repen. Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin de kiprepen goudbruin. Schep uit de pan. Bak de sjalotjes, knoflook en spekblokjes 4-5 minuten in het bakvet. Schep de koekkruiden erdoor en bak 1 minuut mee.
  2. Giet de gezeefde tomaten en bouillon erbij en breng aan de kook. Hak de helft van de salieblaadjes fijn. Voeg de gehakte salie, appel en pruimen toe en stoof zachtjes 15 minuten. Voeg de kip toe en stoof nog 5 minuten, tot de kip gaar is. Breng op smaak met zout, peper en honing.
  3. Bereid intussen de friet in de frituurolie. Verdeel de kip over borden en schep de friet erbij. Frituur de overige blaadjes salie eventueel kort in het hete frituurvet en verdeel over de kip. Lekker met geglaceerde witlof of een groene salade.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept een Châteaux David Beaulieu Bordeaux Supérieur: een traditionele blend van merlot met cabernet franc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
13 g
Vezels 12 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.