Overige video's

Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze af.
  2. Snijd de kipfilets over de lengte open tot een envelop. Vul ze met de kruidenroomkaas en vouw ze weer dicht. Bestrijk de buitenkant met pesto of tapenade en wikkel de kip strak in de rauwe ham.
  3. Zet de kippakketjes niet te dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal met de aardappelen eromheen. Sprenkel de olijfolie erover.
  4. Zet het gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
  5. Meng witlof en appel met slasaus, honing, zout en peper. Serveer de kipschotel met deze salade.

Variatie

Vervang pesto of tapenade door een vleugje paprikapoeder en voeg bij de witlof en appel 50 gram rozijnen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.