Overige video's

Kipfilet met citroen en basilicum in paprikasaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika's in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat. Bestrijk ze met een kwastje met 1 eetlepel olie en rooster ze circa 10 minuten in het midden van de oven tot het vel donkerbruin verkleurd is.
  2. Neem de paprika's uit de oven en leg ze in een afgedekte kom om af te koelen. Pel het bruine vel er vervolgens af en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
  4. Voeg de paprika en wijn toe en laat op een lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de saus en houd warm.
  5. Sla de kipfilets iets platter en bestrooi ze rondom met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kipfilets rondom bruin.
  6. Blus af met citroensap en honing en laat op middelhoge stand een paar minuten inkoken. Wentel de kipfilets door de jus tot deze stroperig wordt en aan de kip blijft hangen.
  7. Snijd de kipfilets in dikke plakken en serveer met de paprikasaus. Bestrooi met basilicumblaadjes.
  8. Lekker met couscous, waaraan kurkuma is toegevoegd.
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.