Overige video's

Kipfilet met chocoladesaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
15 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Hak de noten fijn en houd enkele noten achter voor garnering.
  2. Verhit het bakproduct en bak de kipfilets in circa 5 minuten rondom bruin. Neem de kip uit de pan.
  3. Bak de ui 3 minuten samen met de knoflook. Voeg kaneel, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
  4. Voeg de gezeefde tomaten, de chocolade en het bouillon-tablet toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel op de pan 3 minuten inkoken. Roer af en toe.
  5. Roer de rozijnen erdoor. Leg de kipfilets weer in de saus en laat ze zonder deksel zachtjes in 8 minuten garen.
  6. Neem de kipfilets uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Roer de peterselie door de saus, samen met de gehakte noten. Maak de saus af met de room.
  7. Serveer de kip met de saus en garneer het gerecht met noten. Lekker met een met rijst gevulde puntpaprika en maïs.

Bereidingstip

Voeg fijngesneden dadels aan de saus toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
15 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.