Overige video's

Kipfilet in gorgonzolasaus met gebakken aardappels en sperziebonen

Een AVG’tje, maar dan net even anders. Kipfilet met gorgonzolasaus, sperziebonen en gebakken aardappels: lekker, snel en ook nog eens een makkelijk recept om te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
14 g
Vezels 10 g
Zout 1,1 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in circa 5 minuten rondom goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Neem de kipfilets uit de pan en houd apart.
  3. Bak de knoflook, ui en azijn circa 3 minuten in het bakvet. Voeg de kookroom en tweederde van de gorgonzola toe en roer door. Leg de kipfilets in de saus en laat afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Roer regelmatig door en keer de kipfilets halverwege.
  4. Kook intussen de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar. Verbrokkel de overige gorgonzola over de kipfilet in de roomsaus. Serveer met de gebakken aardappels en sperziebonen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
14 g
Vezels 10 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.