Overige video's

Kipfilet ‘en papillotte’ met groentevulling

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g

Bereiden

  1. Vermaal de haasjes van de kipfilet met de room en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de filets horizontaal in tot er een kleine opening ontstaat waar de vulling in kan.
  3. Voeg deze groenten toe aan het kipgehakt en roer alles goed door.
  4. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de wortelblokjes toe en fruit nog een minuut mee.
  5. Voeg als laatste de doperwten, de bosuitjes en de dragon toe en roer alles nog een minuut om.
  6. Vul de kipfilets met dit mengsel (desgewenst met behulp van een spuitzak) en steek de openingen dicht met een prikker.
  7. Roer de zure room met de mosterd en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
  8. Verwarm de oven voor op 160°C. Rol de filets in een stuk bakpapier of aluminiumfolie en leg ze in een braadslede.
  9. Bak de pakketjes in 25 - 30 minuten gaar. Neem de filets uit het papier en snijd ze in dikke plakken.
  10. Zeef het vocht dat in de braadslede overblijft en roer dit door het roomsausje. Serveer een beetje van de saus bij de gevulde kip.

Bereidingstip

Lekker met een salade en frietjes.

Wijnadvies

Erg lekker met witte wijn. De droge witte huiswijn is al een prima optie. En Chardonnay van Jean Sablenay zegt ook geen 'nee' tegen dit kippetje. De Italiaanse Villa Mondi Soave vormt, net als Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi, eveneens een uitstekende keuze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.