Overige video's

Kipcasserole met mosterd en gele paprika

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 920 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
11 g
Hoofdingrediënten Kip (22) Gele paprika (119)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pers 1 citroen en halveer de andere citroen.
  2. Meng de mosterd met citroensap, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel.
  3. Stop de citroenhelften in de buikholte. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de ovenschaal of braadslede en giet de wijn erbij.
  4. Braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Schep af en toe wat braadvocht over de kip.
  5. Meng de rest van de olijfolie met zout en peper door de paprika, de sjalotjes en de krieltjes en leg dit mengsel met de naaldjes van de rozemarijn en de knoflook de laatste 30 minuten rondom de kip. Serveer het gerecht met stokbrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 920 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
11 g
Hoofdingrediënten Kip (22) Gele paprika (119)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.