Overige video's

Kipburgers met rodekoolsalade en wasabi-mayonaise

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,7 g
Print

Voorbereiden

Maal de blokjes kip met het ei, zout en peper in een keukenmachine helemaal fijn. Vorm er met natte handen 4 gelijke burgers van en laat afgedekt met folie circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Meng de rodekool met de ui en kappertjes. Klop een dressing van de azijn en olijfolie, schep door de kool en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 30 minuten trekken. Roer de mayonaise met de zure room en wasabi naar smaak tot een gladde saus. Voeg eventueel een paar druppels citroen- of limoensap toe.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koeken- of grillpan en bak hierin de kipburgers op middelhoge tot lage stand om en om in circa 10 minuten gaar en bruin.
  2. Verwarm intussen de broodjes eventueel in de oven. Beleg de broodjes met een pluk rucola, een kipburger, de koolsalade en wasabi-mayonaise.

Bereidingstip

Leg de burgers ook eens tussen pitabroodjes of grote tortillawraps.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.