Overige video's

Kipburger met spek en guacamole

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g

Bereiden

  1. Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
  2. Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met het limoensap, de koriander, zout en peper.
  3. Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine en voeg de ui, oregano, komijn, knoflook en wat zout toe.
  4. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
  5. Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan op middelhoge stand in circa 10 minuten goudbruin.
  6. Bak het ontbijtspek knapperig.
  7. Serveer de kipburgers tussen een blaadje ijsbergsla met spek, guacamole en plakjes tomaat.

Bereidingstip

Lekker met zelfgemaakte friet en (citroen)mayonaise.

Wijnadvies

Zuydpunt Chardonnay Viognier bij de kipburger is een heerlijke combinatie. Ook Arthur Metz Pinot Blanc en Hoop Huis Chenin Blanc smaken hier prima bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.