Overige video's

Kip uit de oven met sinaasappel en venkel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kip, inclusief de buikholte, met zout en peper. Bestrooi de buitenkant van de kip met paprikapoeder en wrijf dit goed in.
  2. Stop de citroenhelften in de kip. Leg de kip in de braadslede of ovenschaal. Giet de olijfolie over de kip.
  3. Leg de sinaasappel, venkel, aardappelen, rozemarijn en knoflook erbij. Braad de kip, afgedekt met aluminiumfolie, 50 minuten en daarna nog 20 minuten zonder folie.
  4. Serveer de kip met een groene salade van bladsla en kruiden zoals rucola, kervel, bieslook, peterselie en basilicum.

Variatie

Vervang venkel door parten geschilde knolselderij. En in plaats van rozemarijn zijn gemengde Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum) ook lekker.

Wijnadvies

Deze kip is een Chardonnay-liefhebber. Van Bourgogne tot Monastier en van Zuid-Afrikaanse Danie de Wet tot Chileense Eco Balance.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.