Overige video's

Kip tikka masala met rijst en naan
Kip tikka masala met rijst en naan
(4)

Kip tikka masala met rijst en naan

Neem even de tijd voor dit lekkere recept! Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 95 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade met een snuf zout en 1 theelepel peper. Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan. Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog. Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar. Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.
  2. Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Kook intussen de rijst.
  3. Verwarm de kip in de saus. Bak het naanbrood af in de oven. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.

Bereidingstip

Liever wat meer groente in dit recept Vervang de rijst dan door sperziebonen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 95 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Linda 16-10-2021
Echt een heel lekker recept!
Linda
16-10-2021
Echt een heel lekker recept!