Overige video's

Kip souvlaki met geroosterde groenten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
12 g
Vezels 8 g
Zout 1,6 g

Voorbereiden

Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, het citroensap en 1 eetlepel oregano. Rijg spiesjes van de kipblokjes, giet de marinade erover en laat minimaal 4 uur afgedekt marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de paprika, courgette, tomaten en rode ui over de bakplaat. Meng de rest van de olijfolie, knoflook en oregano door elkaar en besprenkel de groenten ermee. Breng op smaak met een flinke snuf zout en rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
  3. Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril hierin de kipspiesjes in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer de souvlaki met de gegrilde groenten en quinoa. Lekker met feta.

Bereidingstip

Vervang de quinoa in dit recept door gebakken aardappeltjes en bestrooi deze met een beetje citroenrasp.

Wijnadvies

Zuid-Franse Sensas rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
12 g
Vezels 8 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.