Overige video's

Kip-preipastei

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
19 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig.
  3. Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoge stand. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en tijm toe. Laat circa 5 minuten sudderen tot een romige saus.
  4. Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van circa 1 cm Ø, hierdoor kan de stoom ontsnappen.
  5. Bestrijk het deeg met ei en bak de pastei in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Wijnadvies

Riesling van Lizard.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Madelief 19-11-2017
Heerlijke zachte pastei, de favoriet van mijn man. Een Gruner Veltliner bij gedronken, mmm. Wel zelf blokjes gesneden van stuk spek voor meer smaak.