Overige video's

Kip pilav met nectarine en amandel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (252) Nectarine (30)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kipblokjes en sjalot op middelhoge stand goudbruin. Voeg de amandelen toe en bak op een lage stand een paar minuten mee.
  2. Voeg de rijst en bouillon toe en roer goed door. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in circa 10 minuten gaar.
  3. Halveer intussen de nectarines en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep door de pilav.
  4. Laat het gerecht afgedekt nog circa 5 minuten garen. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de peterselie ook eens door koriander.

Neem perziken of ananas (eventueel uit blik) in plaats van nectarines.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (252) Nectarine (30)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Marianne Wijnberg 04-07-2018
Dit recept was erg lekker, friszuur/zoet door de nectarines en zoutig van de bouillon. De 500 ml bouillon was echter veel te veel, ik zou 300 ml doen de volgende keer, anders heb je soep. Of moet je heel lang inkoken. Daarbij was dit lang niet genoeg voor 4 personen, ik zou eerder zeggen 2,5.