Overige video's

Kip piccata
Kip piccata
(9)

Kip piccata

Kip piccata bestaat naast dungesneden vlees uit een saus van citroen, boter en kappertjes. Dat is makkelijk doordeweeks koken met een luxe gevoel van het weekend.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne filets overhoudt. Bestrooi met zout en peper en wentel ze door de bloem, totdat ze volledig bedekt zijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in circa 4 minuten rondom goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
  3. Neem de kip uit de pan en schenk de bouillon met het citroensap in de pan. Laat zachtjes sudderen. Voeg de boter toe en roer goed door. Leg de kipfilets terug in de saus en voeg de kappertjes toe. Serveer met de aardappeltjes en sperziebonen.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.