Overige video's

Kip met za’atar en kruidendressing
Kip met za’atar en kruidendressing
(10)

Kip met za’atar en kruidendressing

Lekker en makkelijk, zo’n traybake met kip en groenten! Na het snijden leg je alles op de bakplaat, even in de oven en aanschuiven maar!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Giet een scheutje zonnebloemolie in de braadslede en zet 5 minuten in de oven. Schep de venkel, paprika, courgette en ui erin en leg de kippenbouten erop. Bestrooi met zout, peper en 3 eetlepels za'atar.
  2. Sprenkel nog wat zonnebloemolie over de kip en rooster 30-35 minuten in het midden van de oven, tot de kip gaar is.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de kip uit de braadslede op borden en bestrooi met de rest van de za'atar. Schep de helft van de kruidendressing door de groenten.
  4. Serveer de groenten bij de kip en geef de rest van de dressing apart erbij. Lekker met een groene salade en Turks brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Judith 16-10-2021
Makkelijk om te maken met een heerlijke smaak door de za' star en de kruiden! Wel een vegavariant van gemaakt door de kip te vervangen door bloemkoolroosjes
Judith
16-10-2021
Makkelijk om te maken met een heerlijke smaak door de za' star en de kruiden! Wel een vegavariant van gemaakt door de kip te vervangen door bloemkoolroosjes
Lees meer