Overige video's

Kip met yoghurtmarinade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 67 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
12 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g

Voorbereiden

Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de helft van alle specerijen in circa 1 minuut geurig. Neem de pan van de warmtebron en voeg de gember, knoflook en yoghurt toe. Roer goed. Meng de helft van dit yoghurtmengsel met de kip en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Meng de andere helft van het yoghurtmengsel met de mayonaise en zet deze saus in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de kool met de rest van de specerijen, 1 eetlepel olie en de azijn.
  2. Meng de aardappelpartjes met de rest van de olie en leg op een bakplaat. Neem de kip uit de marinade en leg in een ovenschaal.
  3. Bak de aardappels en kip in de oven in 30-40 minuten goudbruin. Schep allebei tussendoor een paar keer om.
  4. Serveer de kip met de koolsalade, geroosterde aardappels en de yoghurtsaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 67 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
12 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Con Schliszka 06-01-2019
Echt heel lekker. Alleen moet er wel een beetje zout bij de kip en de oventijd moet langer. Denk zeker 50 minuten maar dat kan natuurlijk ook aan onze oven liggen.