Overige video's

Kip met rozemarijn en cannellinibonen
Kip met rozemarijn en cannellinibonen
(0)

Kip met rozemarijn en cannellinibonen

Dit is pas Italiaans ovengemak! Je hebt zelf maar een kwartiertje werk. Laat de rest maar aan de oven over!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomaten, liefst aan de tak, met de olijven en bleekselderij in de ovenschaal of braadslede. Meng de helft van de rozemarijn met de knoflook, het citroensap, zout, peper en een scheutje olijfolie. Wrijf de kip hiermee in.
  2. Leg de kip in de braadslede en zet circa 25 minuten in de oven. Schep de laatste 10 minuten van de oventijd de bonen erdoor. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Lekker met ciabatta of focaccia.

Bereidingstip

Vervang de bleekselderij in deze kip met rozemarijn en cannellinibonen door 1 blik (400 g) artisjokharten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.