Overige video's

Kip met olijven, kappertjes en pruimen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 895 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
10 g
Vezels 13 g
Zout 2,6 g
Hoofdingrediënten Kip (19)

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg de olijven, kappertjes en pruimen toe aan de marinade en roer door. Leg de kip in een ovenschaal, schenk de marinade erover en zet 1 nacht afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Braad de kip in de oven in circa 2,5 uur gaar.
  2. Besprenkel de kip regelmatig met wat van de marinade. Voeg na 1,5 uur de krieltjes toe en gaar deze mee.
  3. Zet de laatste 15 minuten de ovengrill aan en bak de kip en krieltjes extra goudbruin.

Bereidingstip

Serveer bij dit recept gekookte worteltjes.

Wijnadvies

Een goede wijn-spijscombinatie met de Spaanse Estola Reserva.

Voedingswaarde p.p.
Energie 895 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
10 g
Vezels 13 g
Zout 2,6 g
Hoofdingrediënten Kip (19)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.