Overige video's

Kip met limoen- rozemarijnmarinade

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Hoofdingrediënten Limoen (334)

Bereiden

  1. Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers 3 limoenen uit.
  2. Meng limoensap en -rasp met de rozemarijn, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een marinade.
  3. Schep deze door de kip en laat circa 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Dep de kip een beetje droog. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Zet de pan met deksel circa 30 minuten in de oven.
  5. Snijd de overige limoen in parten en leg tussen de kip. Serveer de kip met gebakken krieltjes en een groene salade met geitenkaas.

Variatie

Deze marinade is ook lekker bij vis. Gebruik dan sap en rasp van 1 limoen en voeg 50 ml witte wijn toe. Vervang de rozemarijn door basilicum, tijm of gemengde Italiaanse kruiden. Gebruik in plaats van drumsticks 4 kipfilets en zet deze circa 15 minuten in de oven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Hoofdingrediënten Limoen (334)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.