Overige video's

Kip met kerrierijst en groenten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Witte rijst (40) Kipfilet (252)

Bereiden

  1. Kook de rijst met de kerriepoeder.
  2. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes 5 minuten.
  3. Voeg een beetje chilisaus en ketjap manis toe. Schep de kip uit de pan.
  4. Roerbak de groenten 3-4 minuten in het bakvet.
  5. Serveer de rijst met de kip en groenten en strooi er pinda's of uitjes over.

Bereidingstip

Kook een dubbele portie rijst, vries de helft in en bak deze een volgende keer.

Variatie

Neem bij de rijst in plaats van kerrie kurkuma.Vervang chilisaus, tabasco of sambal oelek door 100 ml kokosmelk (pakje of blikje).

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Witte rijst (40) Kipfilet (252)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.