Overige video's

Kip met gepofte knoflook en citroen

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verhit de olie in de braadslede en braad hierin de kip rondom lichtbruin.
  2. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden. Haal de kip uit de braadslede. Bak de citroenparten, bestrooid met suiker, en de halve knoflookbollen in het braadvet.
  3. Leg de kip er met de salie weer bij. Zet de kip 40 minuten afgedekt en 10 minuten onafgedekt in het midden van de oven.
  4. Lekker met krieltjes, sperziebonen en gepofte tomaten.

Bereidingstip

Gepofte tomaten: zet vier grote tomaten naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met een mengsel van fijn broodkruim, geraspte sinaasappel- of citroenschil, gehakte peterselie, versgemalen peper en (zee)zout. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet ze de laatste 30 minuten naast de kip in de oven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.