Overige video's

Kip met geitenkaas en bacon

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de honing, versgemalen peper en de rozijnen door de geitenkaas. Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout.
  2. Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie. Bak de plakjes ontbijtspek kort in het braadvet van de kip.
  3. Verdeel het kaasmengsel over de filets, leg de plakjes spek erop en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Schaaf intussen de gewassen courgettes in lange linten en roerbak deze met de knoflook en zout in hete olijfolie.
  5. Serveer de kipfilets op een bedje van courgette en presenteer er stokbrood bij.

Variatie

De geitenkaas kan eventueel door kruidenroomkaas worden vervangen.

Wijnadvies

Neem een verfrissende witte wijn: Soave, Bordeaux Blanc, Bergerac Blanc of een droge Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.