Overige video's

Kip met citroen en honing uit de oven

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pers 2 citroenen uit. Boen de overige citroen schoon en verdeel deze in 8 partjes.
  2. Smelt de boter in een ovenschaal en voeg citroensap, knoflook en ketjap toe. Leg de kipfilets erin. Verdeel de honing en rozemarijn erover en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de citroenpartjes tussen de kip. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege een keer om.
  4. Kook intussen de sperziebonen en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg eventueel wat blokjes paprika, gesnipperde rode ui en gehakte peterselie toe.
  5. Serveer de citroenkip met de sperziebonen en couscous.

Bereidingstip

Neem ringetjes bosui in plaats van rozemarijn.

Vervang de citroen in dit recept door sinaasappel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.