Overige video's

Kip met chocoladesaus en geroosterde amandelen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel, cayennepeper en kruidnagel 2-3 minuten.
  2. Voeg de bouillon en ketchup toe en kook op middelhoge stand tot de helft in.
  3. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kiprepen in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  4. Rooster de amandelen in de rest van de olie goudbruin. Smelt de chocolade in de ingekookte bouillon en pureer tot een gladde saus.
  5. Serveer de kip met de saus en bestrooi met de amandelen.
  6. Lekker met witte rijst en een tomatensalade.

Bereidingstip

Vervang de specerijen in dit recept door 1 eetlepel koek- of speculaaskruiden.

Voeg 1 theelepel geraspte sinaasappelschil toe aan de saus.

Wijnadvies

Chocoladesaus, zoals bij deze kip, wil nog weleens lastig zijn met wijn, maar de Chileense Viña Maipo Carmenère past er perfect bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.