Overige video's

Kip met bosui en zilverui

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (252) Mosterd (259)

Bereiden

  1. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het loof apart.
  2. Verhit de olie, fruit hierin de bosui zonder het loof en bak de kipfilet rondom goudbruin.
  3. Giet de kippenbouillon erbij en voeg de zilveruitjes toe. Stoof op een lage stand 15 minuten.
  4. Neem de kip uit de pan. Voeg kookroom en mosterd bij het stoofvocht.
  5. Breng aan de kook en bind met allesbinder of aangelengde maïzena. Bestrooi het gerecht met het loof van de bosui.

Bereidingstip

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en doperwten.

Variatie

Vervang mosterd door 1 eetlepel kerriepoeder. Neem in plaats van kipfilet magere hamlapjes. De stooftijd is dan 25 minuten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (252) Mosterd (259)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.