Overige video's

Kip in tomaten-olijvensaus
Kip in tomaten-olijvensaus
(42)

Kip in tomaten-olijvensaus

Een gerecht om verliefd op te worden: kip in tomaten-olijvensaus. Je kunt het gerecht in feite overal maken, ook op de camping met stokbrood erbij.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 2,9 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper, Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kip hierin lichtbruin.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten met het sap, de bouillon, Italiaanse kruiden, olijven en de pesto toe. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes stoven.
  3. Neem de kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot. Voeg de kipstukjes met de paprika en champignons toe aan de saus en laat nog circa 12 minuten zachtjes stoven. Schep in diepe borden en serveer met stokbrood.

Bereidingstip

Vervang de kippenpoten in dit recept door drumsticks, kipkarbonades of kipdijfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 2,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Marion 15-10-2021
Gemaakt als hoofdgerecht en gegeten met spaghetti, super lekker! Ga dit zeker veel vaker maken.
Marion
15-10-2021
Gemaakt als hoofdgerecht en gegeten met spaghetti, super lekker! Ga dit zeker veel vaker maken.
Lees meer