Overige video's

Kip in het pannetje

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met een beetje olie, grof (zee)zout, paprikapoeder en peper. Schuif hoog in de oven.
  2. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek een paar minuten op een lage stand. Voeg de kip toe en bak om en om bruin. Schep alles uit de pan en houd apart.
  3. Roer de aanbaksels los en voeg de ui, wortel en paprika toe. Roerbak 4-5 minuten op een lage stand. Controleer intussen de aardappelschijfjes in de oven en schep ze een keer om.
  4. Schep de kip en het ontbijtspek weer door de groenten en laat nog enkele minuten afgedekt garen op een lage stand.
  5. Meng de mayonaise met het citroensap en de kruiden. Serveer het kippannetje met de aardappelschijfjes en de kruidenmayonaise. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jeannette Kiewiet 01-08-2019
Was lekker