Overige video's

Kip in amandelsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bestrooi de kip met zout en peper en voeg met de wortel toe aan de pan. Bak 3 minuten mee.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de aardappel, laurier, rozemarijn en kurkuma toe. Stoof zachtjes circa 25 minuten, tot de kip gaar is.
  3. Schep de kip met de wortel, aardappel, laurier en rozemarijn uit de pan en houd even warm. Laat de bouillon tot de helft (circa 250 ml) inkoken.
  4. Kook de eieren hard en snijd ze in stukken. Pureer de ingekookte bouillon met de eieren en 100 gram amandelen tot een dikke saus.
  5. Voeg als de saus te dik is een extra scheutje bouillon toe. Zeef de saus eventueel en giet over de kip met de wortel en aardappel.
  6. Bestrooi eventueel met de basilicum en de rest van de amandelen.

Bereidingstip

In plaats van kip is dit recept ook lekker met grote garnalen (na 15 minuten toevoegen) of blokjes tofu (15-20 minuten stoven).

Wijnadvies

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi heeft een zacht mondgevoel en een ‘amandelbittertje', perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.