Overige video's

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g

Bereiden

  1. Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht.
  2. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin.
  3. Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten.
  4. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe.
  5. Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus.
  6. Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.

Bereidingstip

Lekker met rijst en sperziebonen, tuinbonen of broccoli.

Variatie

Voeg eens 1 eetlepel sinaasappelmarmelade bij de saus. Vervang bladselderij door 1 eetlepel gehakte verse tijm.

Wijnadvies

Kip houdt best van Chardonnay: Monastier, Danie de Wet, Casa de Campo, Yellow Tail of biologische Gamma.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.