Overige video's

Kip gestoofd in witbier

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
10 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in de olie. Schep uit de pan.
  2. Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet. Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm.
  3. Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  5. Lekker met witte rijst.

Variatie

In plaats van witbier is pils of witte wijn ook lekker. Vervang pijnboompitten door blanke amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.