
Kip-fetaburger met paprikasalsa
Kip-fetaburger met paprikasalsa
- 350 gram spinazie (panklaar)
- 1 pak witbroodmix
- 600 gram kipdijfilets (in blokjes) of
- 600 gram kipfilets (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 200 gram feta
- 1 ei
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram geroosterde paprika's (afgespoeld, pot)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- mayonaise
Benodigdheden
- keukenmachine
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 25 minuten oventijd
- 60 minuten rijstijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Houd een handje spinazie apart. Laat de rest met 2 eetlepels water slinken in een hete pan. Pureer de warme spinazie met een staafmixer en leng indien nodig met water aan tot 300 ml. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik het spinazienat in plaats van handwarm water. Laat circa 45 minuten rijzen op een warme plaats. Maal intussen de kipfilet in de keukenmachine met de knoflook, helft van de oregano, feta, het ei, paprikapoeder, zout en peper tot een smeuïg gehakt. Vorm 16 kleine burgertjes ervan en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden
- Kneed het deeg nogmaals door en vorm 8 gelijke bolletjes. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
- Snijd intussen de paprika's in kleine stukjes en meng met de ui, olijfolie, azijn en de rest van de oregano. Neem de spinaziebroodjes uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
- Bak intussen de kipburgers in een ingevette (grill)pan in circa 10 minuten aan beide kanten gaar. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften met mayonaise.
- Beleg 8 helften met een paar blaadjes spinazie, schep een lepel paprikasalsa erop en leg een burger erop. Beleg nogmaals met mayonaise, spinazie, paprikasalsa en een burger. Dek af met de broodkapjes.
Bereidingstip
Deze burger smaakt lekker met friet van zoete aardappel en een frisse salade.
Maak ook eens roze broodjes: meng 200 ml bietensap (van verse bietjes of uit een fles) met 100 ml heet water en maak het lauwwarm. Bereid 1 pak mix voor witbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik het bietenmengsel in plaats van handwarm water. Laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Bereid de broodjes vervolgens op dezelfde manier als de groene spinaziebroodjes in bovenstaand recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 430 kcal |
Koolhydraten | 31 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 8 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,9 g |
- 350 gram spinazie (panklaar)
- 1 pak witbroodmix
- 600 gram kipdijfilets (in blokjes) of
- 600 gram kipfilets (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 200 gram feta
- 1 ei
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram geroosterde paprika's (afgespoeld, pot)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- mayonaise
Benodigdheden
- keukenmachine
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 25 minuten oventijd
- 60 minuten rijstijd
Voorbereiden
Houd een handje spinazie apart. Laat de rest met 2 eetlepels water slinken in een hete pan. Pureer de warme spinazie met een staafmixer en leng indien nodig met water aan tot 300 ml. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik het spinazienat in plaats van handwarm water. Laat circa 45 minuten rijzen op een warme plaats. Maal intussen de kipfilet in de keukenmachine met de knoflook, helft van de oregano, feta, het ei, paprikapoeder, zout en peper tot een smeuïg gehakt. Vorm 16 kleine burgertjes ervan en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden
- Kneed het deeg nogmaals door en vorm 8 gelijke bolletjes. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
- Snijd intussen de paprika's in kleine stukjes en meng met de ui, olijfolie, azijn en de rest van de oregano. Neem de spinaziebroodjes uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
- Bak intussen de kipburgers in een ingevette (grill)pan in circa 10 minuten aan beide kanten gaar. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften met mayonaise.
- Beleg 8 helften met een paar blaadjes spinazie, schep een lepel paprikasalsa erop en leg een burger erop. Beleg nogmaals met mayonaise, spinazie, paprikasalsa en een burger. Dek af met de broodkapjes.
Bereidingstip
Deze burger smaakt lekker met friet van zoete aardappel en een frisse salade.
Maak ook eens roze broodjes: meng 200 ml bietensap (van verse bietjes of uit een fles) met 100 ml heet water en maak het lauwwarm. Bereid 1 pak mix voor witbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik het bietenmengsel in plaats van handwarm water. Laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Bereid de broodjes vervolgens op dezelfde manier als de groene spinaziebroodjes in bovenstaand recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 430 kcal |
Koolhydraten | 31 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 8 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,9 g |