Overige video's

Kip congee

Congee is de Chinese variant op rijstepap. Lekker en smaakvol met kipfilet, taugé en bosuitjes. Ook een ideaal recept als je eens wat anders wilt lunchen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 4,8 g
Print

Bereiden

  1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kip, ui en knoflook toe en kook circa 10 minuten, tot de kip gaar is. Neem de kip uit de pan en kook de bouillon nog 10 minuten langer.
  2. Voeg de rijst en suiker toe en kook circa 8 minuten, tot de rijst gaar is. Roer regelmatig om het zetmeel van de rijst los te maken. Trek intussen de kipfilets met 2 vorken uit elkaar in slierten.
  3. Voeg het witte deel van de bosui, de rode peper, taugé en het limoensap toe aan de soep. Kook 1 minuut. Verdeel de soep over kommen. Voeg de kipstukjes toe en garneer met de rest van de bosui en gebakken uitjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 4,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.