Overige video's

Kip cacciatore met paddenstoelen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 8 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
  2. Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
  3. Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
  4. Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
  5. Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
  6. Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.

Wijnadvies

Bij deze jachtschotel schenk je Sensi Chianti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 8 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 22-10-2019
Een smaakvolle rode wijn maakt het geheel al wat minder flauw, maar naar wens kun je altijd nog een bouillonblokje of wat fond aan de saus toevoegen. Of een deel van de wijn door bouillon vervangen.
Harriet 22-10-2019
Recept is erg flauw, een pot fond was zeker niet overbodig. Alle ingrediënten bij elkaar zijn te flauw van smaak.
Boodschappen magazine 02-09-2019
Beste Kookgek, wij snappen niet wat u bedoelt: dit online recept komt overeen met het recept uit Boodschappen magazine nummer 9 2019.