Kip cacciatore met paddenstoelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 kippenbouten of
- 6 kippenpoten
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 wortel (geraspt)
- 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 takjes rozemarijn
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 300 gram champignons
- 125 milliliter rode wijn
- 2 blikken tomatenblokjes
- 300 gram rijst
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
Bereiden
- Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
- Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
- Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
- Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
- Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
- Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 655 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 6 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,3 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019
Reviews
Boodschappen magazine
22-10-2019
Een smaakvolle rode wijn maakt het geheel al wat minder flauw, maar naar wens kun je altijd nog een bouillonblokje of wat fond aan de saus toevoegen. Of een deel van de wijn door bouillon vervangen.
Harriet
22-10-2019
Recept is erg flauw, een pot fond was zeker niet overbodig. Alle ingrediënten bij elkaar zijn te flauw van smaak.
Boodschappen magazine
02-09-2019
Beste Kookgek, wij snappen niet wat u bedoelt: dit online recept komt overeen met het recept uit Boodschappen magazine nummer 9 2019.
Boodschappen magazine
22-10-2019
Een smaakvolle rode wijn maakt het geheel al wat minder flauw, maar naar wens kun je altijd nog een bouillonblokje of wat fond aan de saus toevoegen. Of een deel van de wijn door bouillon vervangen.
Lees meer
Harriet
22-10-2019
Recept is erg flauw, een pot fond was zeker niet overbodig. Alle ingrediënten bij elkaar zijn te flauw van smaak.
Lees meer
Boodschappen magazine
02-09-2019
Beste Kookgek, wij snappen niet wat u bedoelt: dit online recept komt overeen met het recept uit Boodschappen magazine nummer 9 2019.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Kip cacciatore met paddenstoelen
Waardering:
Waardeer:

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 kippenbouten of
- 6 kippenpoten
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 wortel (geraspt)
- 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 takjes rozemarijn
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 300 gram champignons
- 125 milliliter rode wijn
- 2 blikken tomatenblokjes
- 300 gram rijst
Bereiden
- Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
- Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
- Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
- Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
- Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
- Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.
Reviews
Boodschappen magazine
22-10-2019
Een smaakvolle rode wijn maakt het geheel al wat minder flauw, maar naar wens kun je altijd nog een bouillonblokje of wat fond aan de saus toevoegen. Of een deel van de wijn door bouillon vervangen.
Harriet
22-10-2019
Recept is erg flauw, een pot fond was zeker niet overbodig. Alle ingrediënten bij elkaar zijn te flauw van smaak.
Boodschappen magazine
02-09-2019
Beste Kookgek, wij snappen niet wat u bedoelt: dit online recept komt overeen met het recept uit Boodschappen magazine nummer 9 2019.
Boodschappen magazine
22-10-2019
Een smaakvolle rode wijn maakt het geheel al wat minder flauw, maar naar wens kun je altijd nog een bouillonblokje of wat fond aan de saus toevoegen. Of een deel van de wijn door bouillon vervangen.
Lees meer
Harriet
22-10-2019
Recept is erg flauw, een pot fond was zeker niet overbodig. Alle ingrediënten bij elkaar zijn te flauw van smaak.
Lees meer
Boodschappen magazine
02-09-2019
Beste Kookgek, wij snappen niet wat u bedoelt: dit online recept komt overeen met het recept uit Boodschappen magazine nummer 9 2019.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 655 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 6 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,3 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019