(0)

Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt
Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt
- 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 125 milliliter melk
- 1 bakje hummus (kant-en-klaar)
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 aubergines (in grove stukken)
- 1 blik kikkererwten
- 3 theelepels shoarmakruiden
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
Benodigdheden
- ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 20 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
- Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt. Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
- Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 760 kcal |
Koolhydraten | 49 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 11 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 2,1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2018
Reviews
[email protected]
27-02-2019
Echt een heel erg lekkere stamppot. Ik heb inderdaad zoals de andere review al aangeeft het gehakt even rul gebakken met peper en shoarmakruiden. Zelf had ik rundergehakt gebruikt, maar ik ga het zeker ook nog een keer maken met lamsgehakt. Dat lijkt me goed passen bij dit "Arabisch stamppot gerecht"
De puree moet mag wel beetje smeuïg, dus eventueel iets meer melk toevoegen.
Yvonne Hoope-van Der Ven
09-01-2018
Een lekkere stamppot die je best kan voorbereiden en later in de oven kan zetten.
Ik vraag me alleen af of de gehakt niet rul gebakken moet worden en daarna gemengd met de kikkererwten en rode peper.
Nu was, na 20 min in de oven het gehakt nog niet gaar. Maar misschien was mijn ovenschaal ‘te diep’ waardoor de laag gehakt te dik/hoog was.
Hoe dan ook, wij vonden de smaak van deze stamppot/ovenschotel erg lekker.
De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik beduidend meer shoarmakruiden heb gebruikt dan in het recept aangegeven.
27-02-2019
Echt een heel erg lekkere stamppot. Ik heb inderdaad zoals de andere review al aangeeft het gehakt even rul gebakken met peper en shoarmakruiden. Zelf had ik rundergehakt gebruikt, maar ik ga het zeker ook nog een keer maken met lamsgehakt. Dat lijkt me goed passen bij dit "Arabisch stamppot gerecht"
De puree moet mag wel beetje smeuïg, dus eventueel iets meer melk toevoegen.
Lees meer
Yvonne Hoope-van Der Ven
09-01-2018
Een lekkere stamppot die je best kan voorbereiden en later in de oven kan zetten.
Ik vraag me alleen af of de gehakt niet rul gebakken moet worden en daarna gemengd met de kikkererwten en rode peper.
Nu was, na 20 min in de oven het gehakt nog niet gaar. Maar misschien was mijn ovenschaal ‘te diep’ waardoor de laag gehakt te dik/hoog was.
Hoe dan ook, wij vonden de smaak van deze stamppot/ovenschotel erg lekker.
De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik beduidend meer shoarmakruiden heb gebruikt dan in het recept aangegeven.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 125 milliliter melk
- 1 bakje hummus (kant-en-klaar)
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 aubergines (in grove stukken)
- 1 blik kikkererwten
- 3 theelepels shoarmakruiden
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
Benodigdheden
- ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 20 minuten oventijd
Bereiden
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
- Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt. Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
- Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
[email protected]
27-02-2019
Echt een heel erg lekkere stamppot. Ik heb inderdaad zoals de andere review al aangeeft het gehakt even rul gebakken met peper en shoarmakruiden. Zelf had ik rundergehakt gebruikt, maar ik ga het zeker ook nog een keer maken met lamsgehakt. Dat lijkt me goed passen bij dit "Arabisch stamppot gerecht"
De puree moet mag wel beetje smeuïg, dus eventueel iets meer melk toevoegen.
Yvonne Hoope-van Der Ven
09-01-2018
Een lekkere stamppot die je best kan voorbereiden en later in de oven kan zetten.
Ik vraag me alleen af of de gehakt niet rul gebakken moet worden en daarna gemengd met de kikkererwten en rode peper.
Nu was, na 20 min in de oven het gehakt nog niet gaar. Maar misschien was mijn ovenschaal ‘te diep’ waardoor de laag gehakt te dik/hoog was.
Hoe dan ook, wij vonden de smaak van deze stamppot/ovenschotel erg lekker.
De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik beduidend meer shoarmakruiden heb gebruikt dan in het recept aangegeven.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 760 kcal |
Koolhydraten | 49 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 11 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 2,1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2018