Overige video's

Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
11 g
Vezels 12 g
Zout 2,1 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
  3. Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt. Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
  4. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
11 g
Vezels 12 g
Zout 2,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

hennieenariet@kpnmail.nl 27-02-2019
Echt een heel erg lekkere stamppot. Ik heb inderdaad zoals de andere review al aangeeft het gehakt even rul gebakken met peper en shoarmakruiden. Zelf had ik rundergehakt gebruikt, maar ik ga het zeker ook nog een keer maken met lamsgehakt. Dat lijkt me goed passen bij dit "Arabisch stamppot gerecht" De puree moet mag wel beetje smeuïg, dus eventueel iets meer melk toevoegen.
Yvonne Hoope-van Der Ven 09-01-2018
Een lekkere stamppot die je best kan voorbereiden en later in de oven kan zetten. Ik vraag me alleen af of de gehakt niet rul gebakken moet worden en daarna gemengd met de kikkererwten en rode peper. Nu was, na 20 min in de oven het gehakt nog niet gaar. Maar misschien was mijn ovenschaal ‘te diep’ waardoor de laag gehakt te dik/hoog was. Hoe dan ook, wij vonden de smaak van deze stamppot/ovenschotel erg lekker. De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik beduidend meer shoarmakruiden heb gebruikt dan in het recept aangegeven.