Pad thai recepten

Pad thai recepten

Eigentijdse pad thai recepten

Pad thai kan niet ontbreken in de Thaise keuken. Het fijne aan dit gerecht is dat je oneindig kunt variëren met vis, vlees en vegetarische opties. Zo zit er altijd wel een recept bij dat je lekker vindt! Voor welke variant van pad thai ga jij vanavond?

Pad thai maken

Pad thai is het nationale gerecht van Thailand. Het is een eenpansgerecht met rijstnoedels, helemaal op Thaise wijze. Pad thai wordt overal in Thailand verkocht: van kraampjes op straat tot in restaurants. In Thailand wordt het gerecht ook kway teow pad genoemd. Kway teow is Chinees voor rijstnoedels. Veel inwoners van Thailand zien dit ook als een Chinees gerecht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde de minister president van Thailand het gebruik van rijst promoten, het voornaamste exportproduct van Thailand op dat moment. De Chinese eiernoedels werden vervangen door rijstnoedels en zo werd de pad thai geboren. Pad thai wordt gemaakt van rijstnoedels die eerst zijn geweekt en vervolgens zijn gebakken in de wok, samen met eieren en tofu. Vaak worden vissaus, garnalen, knoflook, sjalot, rode peper en suiker toegevoegd, net als pinda’s en limoen.

Variëren met pad thai: van saus tot noedels

Pad thai wordt traditioneel gemaakt met gedroogde of verse rijstnoedels. Heb je zin in andere noedels of heb je even niks anders in huis? Dan kun je eventueel afwisselen met bijvoorbeeld eiernoedels of tarwenoedels. Pad Thai bevat veel gezonde eiwitten door het ei dat erin zit en daarnaast een heleboel groenten! Je maakt pad thai nog gezonder door minder noedels te gebruiken en meer groenten toe te voegen. Door kip of garnalen toe te voegen aan het recept, voeg je gezonde eiwitten toe. Ook met de saus voor pad thai kun je afwisselen. Hou je bijvoorbeeld niet van pittig? Laat dan de sambal achterwege. Of voeg juist lekker veel toe voor extra spice.

Rijsttafel
Rijsttafel

Indische rijsttafel Iedereen kan oosters koken

Meer Aziatische recepten
Thais menu
Thais menu

Weekendmenu Proef de Thaise keuken

Meer Aziatische recepten