Thaise recepten

Thaise recepten

Klassieke én eigentijdse recepten

Thaise gerechten worden gekenmerkt door een balans van zoet, zout, zuur en pittig. Door de diversiteit in vis, vlees en verse groenten is de Thaise keuken geschikt voor iedereen. Pad thai, Thaise curry of Thaise soep: we krijgen er geen genoeg van! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn deze Thaise recepten helemaal niet moeilijk om te maken. De meeste ingrediënten voor Thaise recepten koop je zelfs gewoon bij de supermarkt.

Thaise curry: zo maak je het!

Veel mensen vinden Thais koken eng of ingewikkeld, maar Thais koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Typisch Thais is natuurlijk de Thaise curry. Altijd lekker. Ga voor verse ingrediënten, daar zijn de Thai dol op. Ze zullen nooit gember of knoflook uit een potje kiezen tijdens het koken. Ga dus voor vers limoengras en verse vis. Tip: voeg tijdens het aanfruiten van ui en knoflook ook wat gember toe voor de typische Thaise twist.

Bekijk hier alle Thaise curry recepten

Typische ingrediënten

Als je een Thais recept kookt, zul je merken dat er veel gebruik gemaakt wordt van typische ingrediënten. Een greep uit deze ingrediënten zijn: limoen, peper, gember, kokosmelk en vissaus. Altijd goed om deze ingrediënten in huis te hebben dus als je aan de slag gaat met een Thais gerecht. Koriander mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Geen liefhebber van koriander? Dan laat je dit ingrediënt gewoon achterwege.

Rijsttafel
Rijsttafel

Indische rijsttafel Iedereen kan oosters koken

Meer Aziatische recepten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!