Surinaamse gerechten

Surinaamse gerechten

Van roti tot Surinaamse bami

De Surinaamse keuken is een kleurrijke mix van smaken en invloeden uit India, Afrika, Indonesië en China. Dat proef je in Surinaamse gerechten, vol pepers, kruiden en specerijen. Typische ingrediënten zijn kokos, pinda’s, kousenband en verse kruiden zoals koriander en selderij. Populaire smaakmakers zijn Madame Jeanette pepers, masala (specerijenmix) en zoete ketjap.

Surinaamse gerechten voor thuis

Surinaamse gerechten zijn helemaal niet moeilijk om te maken, lekker exotisch voor een doordeweekse maaltijd. Probeer roti van kip of roti lamvlees. Je kunt rotivellen zelf maken voor erbij, of ze kant en klaar kopen. Pindasoep, een hartige soep gemaakt van pinda’s, groenten en vlees is perfect voor koude dagen. Maak ‘m pittig met Surinaamse sambal als je durft. Wil je bami een keer anders? Maak Surinaamse bami met varkensvlees en kip, ook lekker met garnalen erdoor.

Surinaamse gerechten met kip

De Surinaamse keuken kent veel gerechten met kip. Geniet van Surinaamse kippasteitjes, verrukkelijke bladerdeeghapjes gevuld met gekruide kip en groenten. Surinaamse kipgerechten met rijst zijn heerlijk aromatisch dankzij specerijen zoals masala en ketjap. Kip ketjap, met zijn zoete ketjapsaus, laat de Indonesische invloed in de Surinaamse keuken zien. Probeer ook de Surinaamse stoofkip, langzaam gegaard met zoete aardappel, banaan en kerrie, proberen!