quesadilla

Quesadilla recepten

Typisch Mexicaans

Quesadillas zijn perfect als snack bij de borrelplank, maar ook als lunch of avondeten zijn deze Mexicaanse bij uitstek geschikt. Het maken van quesadillas is hartstikke makkelijk en ideaal om de restjes uit je koelkast mee op te maken. Als er maar kaas bij zit. Heel veel kaas. Dus als je op zoek bent naar iets lekkers om te maken, probeer dan eens een quesadilla!

Wat zijn quesadilla's?

quesadilla

De quesadilla is een Mexicaanse snack, gemaakt van maïs- of bloemtortilla’s. Letterlijk betekent het woord ‘kaasdingetje’. De tortilla wordt dus gevuld met kaas, maar je kunt er eigenlijk alles in kwijt wat je lekker vindt: kip, ham, chorizo, groenten zoals maïs of champignons. Je kunt alle kanten op met de quesadilla, of je hem nu wil vullen met vis of vlees of voor een vegetarische of vegan variant wil gaan. De tortilla wordt dichtgevouwen en gebakken in een koekenpan totdat de kaas gesmolten is. Meestal wordt de snack geserveerd met zelfgemaakte guacamole, een pittige salsa of chilisaus.

Quesadilla bakken

quesadilla

Hoe maak je een quesadilla? Je vult een wrap of tortilla met de vulling die je lekker vindt, vervolgens vouw je hem dubbel en bak je hem in een koekenpan. Laat de pan goed heet worden met een scheutje olie. Bak de quesadilla een paar minuten per kant tot dat de kaas gesmolten is. Je kunt een quesadilla ook tussen een tosti-ijzer maken of in een grillpan!

Avocado
Avocado

Gezond en veelzijdig: de lekkerste recepten met avocado.

Meer recepten
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten