tajine

Tajine recepten

De lekkerste tajine gerechten

Goedgevulde tajines; typisch Marokkaans, maar ze worden in heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten. In allerlei varianten! Vegetarisch, of juist met kip of lam. En lekker veel groenten. Ga eens voor wat anders en laat je verrassen. Kook vanavond eens een van deze tajine recepten!

Tajine recepten

tajine recept met kikkererwten

Een tajine is een stoofpot van aardewerk, waarin het gelijknamige gerecht wordt gemaakt. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken. De tajine wordt vooral voor stoofpotten gebruikt. Bij het koken met de tajine slaat het verdampte water uit het voedsel als condens neer op het deksel, koelt af en loopt weer terug in de schaal. Tajines worden zowel gebruikt om groente-, vlees- als visgerechten te bereiden. Kortom: je kunt alle kanten op met tajine recepten!

Recept: rundvlees tajine met amandelen en pruimen

Tajine gebruiken

tajine

Hoe werkt een tajine? Een tajine werkt altijd in combinatie met vocht. Je vult de schaal van de tajine met dee ingrediënten, door het vocht is het mogelijk om de inhoud te garen. Als je de tajine op een warmtebron zet, verdampt het vocht en condenseert het water op de binnenkant van de kegel van de tajine. Zo kun je het gerecht langzaam gaar stoven. Voeg alleen een scheutje water toe als de groente zelf niet veel vocht afgeeft. De meeste gerechten maak je in een half uur of korter klaar.

De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten
Noten: krakend lekker
Noten: krakend lekker

Een goed handje noten per dag

Meer met noten