marokkaans recept tajine

Marokkaanse recepten

De lekkerste Marokkaanse gerechten

Goedgevulde tajines, lekkere stoofpotten en couscous. Typisch Marokkaans! Er komen superlekkere gerechten uit de Marrokkaanse keuken. Op deze pagina vind je een overzicht van de lekkerste Marokkaanse recepten. Ga eens voor wat anders en laat je verrassen. Kook vanavond eens een van deze gerechten!

Tajine recepten

tajine recept met kikkererwten

Een tajine is een stoofpot van aardewerk, waarin het gelijknamige gerecht wordt gemaakt. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken. De tajine wordt vooral voor stoofpotten gebruikt. Bij het koken met de tajine slaat het verdampte water uit het voedsel als condens neer op het deksel, koelt af en loopt weer terug in de schaal. Tajines worden zowel gebruikt om groente-, vlees- als visgerechten te bereiden. Kortom: je kunt alle kanten op met tajine recepten!

Recept: rundvlees tajine met amandelen en pruimen

Marokkaanse kruiden

marokkaanse kruiden recepten

De Marokkaanse keuken staat bekend om het gebruik van veel verschillende soorten kruiden. Marokko kent een rijke keuken vol smaak door de vele kruiden en ingrediënten die in de gerechten worden gebruikt. Belangrijke kruiden die in Marokkaanse gerechten gebruikt worden zijn bijvoorbeeld: ras el hanout, tajine-kruiden, saffraan en harira kruidenmix. Ras el hanout is een bekend kruid dat vaak wordt gebruikt om couscous, vleesgerechten en tajines op smaak te brengen. Experimenteer jij wel eens met Marokkaanse kruiden in de keuken?

Recept: Marokkaanse stoofschotel met ras el hanout
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Noten: krakend lekker
Noten: krakend lekker

Een goed handje noten per dag

Meer met noten