majadito

Zuid-Amerikaanse recepten

Van steak tot ceviche

Hou jij ook zo van de Latijns-Amerikaanse keuken? Naast vlees zoals de Argentijnse steak en vis zoals de Peruaanse ceviche bestaat de Zuid-Amerikaanse keuken uit nog veel meer lekkere gerechten. Fruitig, spicy of zin in zoet? Geef een ‘latin vibe’ aan je gerechten en het wordt vanzelf een fiesta aan tafel.

Guacamole

guacamole

Als er één gerecht niet mag ontbreken in de Zuid-Amerikaanse keuken is het wel guacamole. Guacamole wordt vaak gegeten bij tortilla’s of tortillachips, maar kan eigenlijk bij ieder gerecht worden gegeten. Guacamole is in de basis een dip van geprakte avocado met zout en limoensap. Vaak wordt hier ook nog tomaat, rode ui, koriander of jalapeño’s aan toegevoegd. Tip: maak de guacamole niet te fijn; het is juist lekker als je wat textuur van de avocado behoudt. Gebruik daarom een vork om de avocado klein te maken in plaats van een staafmixer. Wist je dat de Azteken 5000 jaar geleden al op grote schaal avocado’s aten?

 

 

Recept: guacamole maken

Quesadilla

quessadilla

Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat tosti’s zijn voor de Nederlandse keuken. Letterlijk betekent quesadilla ‘kaasdingetje’. Quesadilla’s worden gemaakt van mais- of bloemtortilla’s en worden geserveerd met lekkere salsa’s, chilisaus en natuurlijk guacamole. De vulling bevat in ieder geval kaas, maar je kunt eigenlijk alle ingrediënten erin verwerken die je lekker vindt. Denk aan kip, chorizo, ham, vis, groenten zoals champignon of paprika. Daarna vouw je de quesadilla dicht en bak je hem in de pan lekker krokant.

Quesadilla recepten
In de bonen
In de bonen

Voedzaam en veelzijdig

Meer recepten met de boon
Go Mexico
Go Mexico

Lekker kleurrijk

Meer Mexicaans